Kisah Vina Dengan Seorang Forex Trader

“Mak. Vina mo kahwin.”

“huh?…mo kawin? Sama siapa? Mama sudah kasi jodoh kau dengan Doktor Jason,” kata Ibu Vina bertegas.

“Dengan Tong Sam Pa mak. Vina amat mencintai Tong Sam Pa,” kata Vina lagi.

Ibu Vina nampak makin tidak tenang dengan pilihan Vina.

“Cinta konon. Nak hidup mana cukup dengan cinta saja. Siapa dia Tong Sam Pa? Laywer?, Majistret?” tanya Ibu Vina.

“Full time forex trader.”

“Forex trader?! kerja apa itu? Memang pantang odu ni aki dau kerja tidak ketentuan ni. Anak tidak mengenang jasa!” kata Ibu Vina dengan nada marah.

Ketika perbualan antara Vina dan ibunya berlaku, Tong Sam Pa berada disitu dan menyampuk percakapan mereka berdua.

“Mak…eh ..siow Auntie. Saya lah Tong Sam Pa. Antie jangan pandang forex trader biasa-biasa. Saya ni professional tau..bisnes saya buat duit dalam US Dollar dan dah bantu ramai orang, menuju bebas hutang dan hidup Bahagia ,” kata Tong Sam Pa lagi sambil tersengih.

“Apa yang kau dah bantu orang?” tanya Ibu Vina.

“Auntie…setiap orang yang kerja makan gaji atau berbisnes mesti ada side income lain di luar. Sekarang ni ada 1 income saja mana cukup. Saya ajar orang bisnes forex. Ajar diorg buat jual beli matawang asing untung dalam USD. ..

Mula-mula sya part time saja buat ini kerja..sekarang saya full time. Saya trade forex saya dapat untung $1 bernilai 4x ganda nilai dia tau. Sya TIDAK kerja makan gaji auntie. Semua yang saya dapat ini adalah 100% dari hasil forex sahaja…

Saya duduk main handphone buka main game PUBG atau yang gitu auntie..saya trade forex ma..asal ada internet & handphone pun sdh boleh. Tidak payah cari pelanggan atau jual barang. Hehe…Tapi kalau introduce klien boleh dapat komisyen juga lah…

Trader ni auntie boleh bebas trade di mana-mana, bila-bila masa…dan tidak perlu masa dan tenaga banyak. Cuma klik atau tap saja. Boleh banyak masa…

“Ada sifu forex pun cakap “ Berikan saya laptop & internet dan letakkan saya di mana saja yang anda suka. 24 jam kemudian,saya boleh buktikan menghasilkan RM10,000 sehari.”

“Ada trader dalam team kami, dia mula2 masuk dalam USD12K. Dalam masa 2 minggu dia dapat withdraw USD9K lebih. Ni nah akaun real dia.” Kata Tong Sam Pa sambil menunjukkan MT4 di smartphone nya…

“Jadi…ko sekarang dapat RM10,000 sehari kah?” tanya Ibu Vina.

“Eh..belum lagilah Auntie. Tapi saya yakin pelan-pelan saya dapat sampai sana. Sekarang, boleh bayar rumah, bayar kereta ada extra duit boleh simpan bikin kawin nanti.” Balas Tong Sam Pa tersipu malu.

“Mula2 tu memang saya selalu rugi juga bah…tapi saya rajin belajar, jaga money management, bina portfolio pelaburan forex saya. Sikit-sikit lama-lama jadi bukit jugalah auntie…”

“Kalau Auntie mo belajar trade Forex, saya ajar FREE saja auntie..special!” Kami buat kelas setiap malam Rabu dan Jumaat sana Pejabat LiteFinance Sabah di Inanam Capital. “

Tarikh : Setiap malam Rabu & Jumaat
Masa : 08.00 malam
Tempat : Global Tech Edu,
Blok E – 2- 06, Lorong 3A,
Inanam Capital , Inanam,
88450 Kota Kinabalu Sabah

( Boleh guna waze, hanya perlu taip Global Tech Edu )

“Syaratnya, cuma perlu buka akaun PERCUMA di http://www.sabahforex.com.my/akaunlitefx dan buat deposit modal trade sendiri USD100 pun sudah boleh attend kelas FOREX ni setiap minggu FREE belajar sampai pandai.

“…tidak minatlah..Auntie mana pandai komputer” kata Ibu Vina sambil menjeling kepada anaknya Vina.

“Bagus ko ajar Vina trade Forex. Biar dia pandai trade. Daripada dia berselfie saja di Instagram..bagus dia trade forex macam ko” Sambung Ibu Vina kepada Tong Sam Pa sambil mencuit lengan Vina.

“ Ok Auntie..pasti boleh punya. Auntie pun boleh tu. Nanti lepas join free di http://www.sabahforex.com.my/akaunlitefx dan deposit USD100 saya kasi add dalam group SIGNAL Forex PREMIUM SFX. Lepas daftar, Selepas itu wasap saya di 0136581646”

“Kalau belum pandai trade Forex, saya kasi share signal BUY atau SELL direct ke Telegram dan juga melalui whatsapp. Nanti pelan2 belajar saja auntie…saya boleh ajar auntie FREE ma”

“Mo bayar lagi USD100? kalau duit kita berapalah itu?” Tanya Ibu Vina lagi

“Mo deposit, rate dia 4.3 dan kalau mo withdraw 4.1 saja. Contoh kalau deposit USD100 kita kasi masuk modal RM430 saja. Nanti ada untung boleh kasi keluar USD100 dapat RM410. Tapi ni duit bukan bank in tempat saya ah. Ni adalah modal trade sendiri direct sama broker litefinance ah” Jawab Tong Sam Pa

“Mahal juga RM430 modal tu…kalau masuk USD10 tidak boleh kah? ” tanya Ibu Vina lagi…

“boleh tu boleh..tapi modal kecil gitu cepat habis. baru reverse sikit sudah kena out dari pasaran..” Jelas Tong Sam Pa

“Jadi berapalah dapat untung kalau USD100 sebulan?” tanya Ibu Vina lagi

“Bergantung sama trader tu sendiri auntie. Anggaran dalam 3% dengan risk management yang ketat tapi kadang2 boleh dapat lebih juga oh auntie…”

“ Kalau dapat untung banyak pun lagi bagus…tiada masalah kasi withdraw dari broker LiteFinance sebab diorg ada rezab harian RM500K untuk layan permintaan withdraw dari semua klien” Jawab Tong Sam Pa

Tong Sam Pa tersenyum memandang Vina yang mula tersenyum mendengar perbualan ibunya dengan kekasihnya.

“ wah lebih besar dari ASB oh…kalau kira setahun. Hmmm, kalau auntie ada modal boleh tolong saya tradekan?”

“Saya biasanya ajar orang trade sendiri. Tapi untuk permulaan, boleh juga saya tolong tradekan auntie. Cuma modalnya ada beberapa pakej. USD1000, USD3000, USD5000 dan USD10,000 saya tolong tradekan. Saya tidak caj sebarang fee. Just nak tolong. Biar broker bayar komisyen saya. kalau minat, wasap saja saya di 0136581646“ Senyum Tong Sam Pa

Kepada auntie, uncle bro atau sis yang minat mo trade forex, boleh request sini https://m.me/forextradingsabah

Atau boleh download ebook saya “Panduan Simple Trade Forex” di https://sabahforex.com.my/panduan-simple-trade-forex

“Kalau macam ni lah Forex trade, mak kasi benar kau kahwin Vina dengan Tong Sam Pa,” bisik Ibu Vina memberi restu kepada Vina.

” Esok saya buka akaunlah..mo request sini https://m.me/forextradingsabah kan?

” Ya mak….”

*Cerita adalah rekaan semata-mata dan tiada kaitan dengan orang yang hidup atau mati. Gambar sekadar hiasan, Sumber Google.

AMARAN RISIKO

FOREX ADALAH PELABURAN YANG BERISIKO TINGGI

Perdagangan pertukaran asing atau perdagangan Forex mempunyai tahap risiko yang tinggi dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Sila ingat bahawa tahap leveraj yang tinggi boleh mendatangkan akibat yang bertentangan atau memanfaatkan anda. Sebelum membuat keputusan untuk berdagang Forex, anda harus mempertimbangkan secara teliti objektif pelaburan, keupayaan modal, tahap pengalaman dan selera risiko anda. Terdapat kemungkinan bahawa anda akan mengalami kerugian sama ada sebahagian atau keseluruhan pelaburan asal anda. Maka, anda tidak harus melaburkan wang yang anda tidak boleh tanggung kehilangannya. Anda harus menyedari risiko berkaitan dengan pelaburan Forex dan mendapatkan nasihat daripada perunding kewangan bebas jika anda mempunyai sebarang keraguan.

Leave a Reply

Cerita Lucu Forex Kisah Vina Dengan Seorang Forex Trader