Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wppf_options' is marked as crashed and should be repaired in /home/carabuat/public_html/sabahforex.com.my/wp-includes/wp-db.php on line 2024
KENAPA MASIH LOSS JIKA ADA SISTEM TRADING HEBAT? - Sabah Forex

KENAPA MASIH LOSS JIKA ADA SISTEM TRADING HEBAT?

Anda Ada Sistem Trading Hebat?

jadi kenapa masih LOSS?

Anda sudah buat kerja rumah ANDA.

Anda luangkan berjam-jam tonton video dan baca ebook sifu forex. Setiap hujung minggu buat mapping dan backtesting teknik sendiri pakai simulator forex.

Semuanya anda ikut seperti dalam buku…ikut nasihat, ikut setting….

Sekarang anda rasa YAKIN…sekarang masanya utk anda trade the plan anda masa market buka hari isnin.

Esok paginya, Anda buat KOPI ‘Kaw-kaw’ dan buka chart laptop anda…nampak ada satu set up di chart.

KEYAKINAN TINGGI. Anda masuk trade. Alamak…LOSS yang pertama….tidak apa bah itu..

Anda sudah sedia maklum setiap trade tidak semestinya akan PROFIT. Ada WIN , ada LOSS…

Teruskan TRADE, masih YAKIN…nampak set up seterusnya, masuk entry…..aik…LOSS Lagi?? tapi…

Loss kali ini mengegarkan keyakinan anda sedikit sebab SL anda kena tapi tidak lama price ikut balik trend asal…sepatutnya anda kena TP kalau tidak kena SL terlalu awal tadi..

Anda DOUBLE CHECK….

Ya, anda memang letak SL mengikut SOP trading anda,..

Anda mula rasa loss awal2 ni cuma memang tak kena dengan keadaan market…anda fikir MARKET SEDANG SAKIT…

tidak apa…anda decide untuk tidur awal dan esoknya bangun awal dengan rasa segar dan semangat baru…

anda buka chart..dan lihat ada set up baru…

Wah , inikalilah…ni setup cantik ni…anda rasa boleh ni so anda buka lot yang lebih besar sedikit berbanding semalam..

ya risiko besar tapi tengoklah kalau TP…profit besar owh…

Anda Senyum..anda ENTRY… betul2 trade entry ja biru…anda set BE+ mengikut SOP anda…

Tiba-tiba ada NEWS! Market reverse..kena SL+ anda…anda tetap rasa RUGI…tidak dijangka betul…

ada MASALAH kali ni sistem trading saya..anda mulai meragui sistem anda…

adakah ‘ciri-ciri’ market sudah berubah?? menjejaskan sistem trading saya? sisa-sialah buat backtesting selama ini?

Keyakinan anda bertukar menjadi keraguan.

Anda decide next trade anda cuma perhati saja…tengok keadaan market yang betul-betul sesuai baru masuk trade..

beginilah biasa trader otai buat kan…

Masa PERHATI, aik..SOP trade mengena! PROFIT!

Dalam hati…anda menyesal sebab anda tahu bila mula ‘LIVE” TRADE anda putuskan untuk ambil 10 trade yang pertama tidak kira apapun yang terjadi….dan anda decide utk PERHATI Saja…dan terlepas BIG WINN supaya dapat cover loss sebelum ini.

APA TERJADI???

Apa yang terjadi sebenarnya anda kehilangan kawalan.

EMOSI ANDA menguasai trading anda.

Hal ini berulang-ulang terjadi kepada setiap trader dari masa ke semasa ..tak kira anda newbie atau otai…

Trader yang selalu WIN dapat mengetahui apa yang harga semasa sedang lakukan dan buat tindakan AWAL…trader ni mengamalkan DISLIN TRADING setiap hari..

Dia baca buku psikologi trader, baca SOP dia dia yang dia lekat di dinding…dengar audiobook latihan mindset seorangtrader….

Setiap hari ada saja yang dia lakukan sebelum mula trading…

Ada banyak trader yang loss berbanding trader yang WIN…dan selalunya ianya bukanlah sebab masalah trading sistem yang tidak bagus.

sepanjang trade ni..bermacam-macam anda belajar teknik…tapi selalunya loss juga..kenapa??

Sebabnya mereka tidak mengawal emosi mereka.

Adakah anda juga gagal mengawal emosi anda?? Cuba komen kat bawah =)

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Share This
× Hi, boleh saya bantu?