Belajar Forex Dengan Oliver Velez |

Belajar Forex Oliver Velez? Teknik Paling Berkuasa Sepanjang Zaman?

Sebab tentunya kalau mau coaching dengan dia pun pastinya akan memakan kos yang besar. tapi syukurlah, ada sifu shalon baru-baru ini rekemen saya tengok video dia ni dimana dia share teknik dia yang simple tapi berkesan.

Dalam video ini, Oliver Velez, salah seorang speaker yang tersohor dan dinamik dalam bidang forex bukan sahaja akan mengajar kita bagaimana hendak mengenal pasti set up terbaik tetapi juga akan membongkarkan bagaimana nak ambil kesempatan semasa bank bertindak.

Oliver perez adalah profesional trader yang sudah terlibat dalam dunia trading lebih dari 30 tahun, sekarang aktif sebagai dijemput menjadi speaker diseluruh dunia. Beliau adalah penulis kepada 5 buah buku berkenaan dunia trading.

Oliver Velez cuma pakai MA 20 dan MA200.

setting MA200
MA20

Baru-baru ni saya kena mesej oleh sifu Shalon yang banyak mengajar saya tentang forex di Telegram.

Dia cakap,”Cuba ko tengok ni video. Pandai dia ckp sampai ko tekejut yg ko terus sedar pandai”.

Saya ,”Seriously?”

Sememangnya saya tahu sifu Shalon ni jenis yang serious dan sangat fokus dan oleh sebab itu saya pun terus tengok tu video.

Memang sangat simple cara dia dan tak sedar dah pandai trade guna teknik ini.

Ada Saya review ‘Panduan Buku Video “Seni Entry Profit” yang simple juga.

So kita cubalah …kalau perlu gunakan demo akaun dulu. Kalau belum ada akaun boleh buka SINI

Setkan 2 TP LEVEL, RISK REWARD RATIO 1:1 dan 1:2

Contoh chart

Terima kasih kepada sifu shalon yang membuat perkongsian ini.

Untuk pengetahuan anda, fibo itu diubahsuai untuk membantu menunjukkan RRR (risk reward ratio) sahaja.

EURJPY M5
EURJPY
AUDCHF
US-OIL
GOLD
AUDCHF

Paling senang kamu boleh tengok terus sifu shalon update Jurnal Trading dan Review Chart Nov-Dec di link di bawah. Sekarang dia fokus pakai teknik ini sampai hujung tahun 2019 ni. so far, sangat memberangsangkan!
http://bit.ly/jurnalFx

Buka Akaun Trading di sini http://bit.ly/TheBestForexBroker
Let’s make money!!!
FOREX

Tapi yalah, mungkin sebab mentor saya ni sudah lama trading so ianya menjadi sangat mudah bagi beliau.

Cuma lucu juga bila baca balik komen-komen di youtube mengenai teknik yang Oliver Velez kongsikan. Ada yang panggil dia scam tetapi kalau kita yang tahu baca ‘price action’ memang sangat valid teknik yang Oliver velez kongsikan dalam video ni.

Tetapi saya just nak ingatkan bahawa hampir semua strategi trading nampak MUDAH dan secara theory. Namun yang sukar dikawal sebenarnya lebih kepada aspek emosi dan mental seseorang trader.

Baru pagi tadi saya berchat semula dengan sifu Shalon. Dia cakap anak yang berumur 8 tahun bagitahu ,”Daddy, nah boleh buy sudah…sudah silang.”

EURCAD M5

Dia entry volume ‘gajah’ selepas bapanya ajar dia cara tengok chart pakai ni teknik si Oliver Velez ni. Simple betul sampai anak berumur 8 tahun boleh faham teknik dia.

Tapi dari segi volume tu..memang kalau orang besar yang trade, memang perlukan keyakinan yang sangat tinggi dan penguasaan psikologi yang baik dan mindset yang kuat.

Inilah yang setiap trader forex kena atasi sebenarnya. Simple? Ya memang simple tapi bukan juga senang. Kena latih sendiri.

Leave a Reply

× Hi, boleh saya bantu?

Pin It on Pinterest

Share This