Anda Plan Nak Jadi Trader? Ini SEBAB Kenapa Anda Harus HINDARI FOREX! 🤡

👾 Saya TIADA MASA Untuk Trade Forex

Salah satu salah faham mengenai forex adalah anda perlu menghabiskan banyak masa anda di hadapan skrin komputer. Ini bukan satu-satunya cara nak jadi trader. 🤡

Teknik Swing dan Positional trading adalah dua jenis strategi yang anda boleh amalkan. Sebagai contoh, jika anda bekerja dari jam 8 – 5pm, anda boleh menganalisa pasaran dan trade forex samada pada awal pagi jam 6-7 atau pada sebelah tengah hari.

Kemudian anda balik rumah dari kerja pada jam 6.00pm, anda ambil masa sejam atau 2 jam untuk makan malam, kemudian anda ambillah masa pakai chart tf besar (H4, Daily, Weekly dan Monthly) dari jam 8pm-10pm kemudian anda dah boleh tidur.

👾 Risiko terlalu BESAR!

Pasti! Forex Trading memang ada RISIKO. Tapi ini tidak lebih berisiko berbanding dengan pelaburan yang lain.

Dalam apa juga kes, akan sentiasa ada RISIKO. Kunci jika nak untung adalah dengan mengawal RISIKO. Anda harus bersedia menghadapi apa juga senario dan mengawal emosi anda sebaik mungkin.

Jika anda betul-betul baru dalam Forex, anda boleh mula dengan menguasai asas pengurusan risiko (belajar bagaimana meletakkan STOP LOSS dan Saiz Lot yang sesuai)

Risiko sentiasa ada disekeliling semua yang kita lakukan; hal-hal yang tidak dijangka dan kemalangan boleh berlaku pada bila-bila masa. Terima kenyataan bahawa memang hidup ini dikelilingi oleh risiko dan uruskan risiko tersebut dalam apapun juga yang kita usahakan dalam hidup kita.
⠀

👾 Trading Forex ni adalah SCAM

Sebenarnya trading itu sendiri BUKANLAH scam, tapi tidak dapat dinafikan bahawa ada banyak peluang dalam forex yang menarik scammer untuk mengambil kesempatan.

Sebelum anda buka akaun dengan mana-mana broker, anda kenalah banyak bertanya dalam forum-forum berkaitan forex. Tanya pengalaman mereka dengan broker tersebut. Contoh anda boleh bertanya di group facebook Sabah Forex. https://www.facebook.com/groups/sabahforex/

Elakkan membeli sistem, strategi dan produk yang menjamin pips dan profit. Dalam forex ni, tiada yang dapat dijamin 100%.

Seperti dalam industri lain juga, penipuan dalam industri forex ini biasanya tidak jauh beza dengan perbuat berbohong dalam pelaburan lain. Anda perlu belajar dan membuat keputusan yang tepat berdasarkan fakta apabila ianya adalah sesuatu yang berkaitan dengan pelaburan wang anda.

Kami tak ‘punggut duit anda’, anda daftar percuma, verify, deposit dan withdrawal sendiri terus ke akaun bank anda.

Kami di Sabah Forex kini lancarkan COPYTRADE untuk membantu anda yang tiada masa untuk trade sendiri mungkin kerana kekangan masa atau pun sebab anda tidak pandai trade dan profit, selalu MC dan pelbagai lagi sebab lain..

Apa itu COPYTRADE?

Ianya adalah satu sistem salinan dagangan yang disediakan oleh broker untuk memudahkan orang seperti anda yang tiada masa dan mencari-cari platform yang boleh dipercayai. Master trader dalam team Sabah Forex akan buat kerja-kerja menganalisa pasaran secara teknikal dan fundamental (news) dan melalukan pengurusan trade iaitu entry, meletakkan SL, meletakkan TP, dan segalanya.

Part anda cuma memantau akaun trading anda. Anda boleh mengubah saiz lot (makin besar lot makin besar juga risiko yang harus anda terima), anda boleh withdraw profit anda mengikut sukahati anda (cuma sila tinggalkan modal yang bersesuaian dengan margin akaun master trader Sabah Forex), anda boleh menghentikan salinan dagangan jika anda tidak berpuas hati dengan performance team Sabah Forex.

Tawaran kami?

LANGKAH 1. Anda buka akaun under team Sabah Forex. Daftar PERCUMA kat SINI.

LANGKAH 2. Anda DEPOSIT minima USD500 (atau RM2250).

Ini bukan masuk akaun kami tapi anda terus depositkan ke dalam akaun broker. (Jangan RISAU, kami sediakan ebook panduan langkah demi langkah secara bergambar)

LANGKAH 3. Nilai PERFORMANCE TRADING Team Sabah Forex Di MyFxBook.

Anda lihat performance team Sabah Forex di myfxbook dan jika anda merasakan anda NAK team sabah forex yang tradekan untuk anda TANPA anda perlu menyerahkan sesen pun modal anda kepada kami, atau perlu mendedahkan maklumat peribadi anda anda teruskan ke step seterusnya.

LANGKAH 4. DOWNLOAD EBOOK PANDUAN COPYTRADE SABAH FOREX

Sila download ebook panduan ini untuk membantu anda memulakan perjalanan anda dengan broker dipercayai oleh ramai trader di Malaysia sejak 2005 (14 Tahun yang lalu).

Withdraw profit anda: EBOOK PANDUAN COPYTRADE SABAH FOREX

sumber: https://t.me/liteforex/7340

PENAFIAN RISIKO

Perdagangan pertukaran asing atau perdagangan Forex mempunyai tahap risiko yang tinggi dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Sila ingat bahawa tahap leveraj yang tinggi boleh mendatangkan akibat yang bertentangan atau memanfaatkan anda. Sebelum membuat keputusan untuk berdagang Forex, anda harus mempertimbangkan secara teliti objektif pelaburan, keupayaan modal, tahap pengalaman dan selera risiko anda. Terdapat kemungkinan bahawa anda akan mengalami kerugian sama ada sebahagian atau keseluruhan pelaburan asal anda. Maka, anda tidak harus melaburkan wang yang anda tidak boleh tanggung kehilangannya. Anda harus menyedari risiko berkaitan dengan pelaburan Forex dan mendapatkan nasihat daripada perunding kewangan bebas jika anda mempunyai sebarang keraguan.

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Share This
× Hi, boleh saya bantu?